Какво е значението на цветовете в рекламата

                                                                       ЧАСТ 2

Защо са важни правилните цветове за рекламните материали на вашия бизнес? Защото е необходимо всеки цвят да бъде съобразен с типа бизнес, както и с маркетинговото послание, което желаете да бъде отправено. Чрез цветовете вие комуникирате с хората и все от тях пробужда различна асоциация.

Част от работата на всяка рекламна агенция е да знае ролята на всеки един цвят и какво казва той на хората – вашите настоящи и потенциални клиенти. Преди да поръчате рекламни материали – брошури, визитки, външна реклама, сувенирни материали и т.н., е добре вие също да сте запознати със символиката на цветовете, за да знаете как те влияят на решението на клиентите ви дали да купят продукта или услугата, която предлагате или не.

Цветовете трябва да въздействат по такъв начин, че да превръщат потенциалните ви клиенти в реални. Необходимо е те психологически да предизвикват в хората правилната емоция, така че те да поискат да поръчат или купят от вас.

Има много примери за това, но нека разгледаме този: Обръщали ли сте внимание на рекламните материали и лого на заведенията за хранене, например? Заглеждали ли сте се кои са преобладаващите в тях цветове? Червено, оранжево, жълто. Тези цветове провокират желанието за глад в хората. Определено тази цветова гама не е избрана случайно. Налице е именно психологическото влияние върху възприятието на клиентите.

Рекламите за детски играчки са друг такъв пример. Акцентът пада върху първичните и ярки цветове, защото всички деца обичат цветните и ярки неща. Детето ще се тръшка и ще реве, докато родителите му не купят определена играчка.

Всеки един от цветовете казва нещо на потребителите, а емоциите, които пораждат са сходни за хората. Добрите рекламни агенции умело прилагат психологията на цветовете в своята работа. Професионалистите в Рекламна агенция „Ритон” – гр. Варна, добре знаят как да задоволят желанията на своите клиенти, предлагайки им впечатляващи решения в областта на рекламата и не на последно място – въздействащи.

Въздействие е думата, с която най-точно може да се определи рекламата. Това е и нейната цел. Да убеждава и да въздейства. Има много похвати, с които може да се случва това – чрез звуци, чрез изображения, чрез цветове, даже и чрез определени думи, които подсъзнателно приемаме. Рекламата е начинът, по който най-лесно се развива и успява всеки един бизнес, затова не си позволявайте да пестите от нея.

Ако сте пропуснали част 1 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *